top of page

«Бабин Яр. Без права на забуття»

Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України в школах

нашої держави проводяться уроки пам’яті. У цей день 1941 року нацисти

знищили в Києві десятки тисяч громадян, мешканців міста, більшість з яких

були євреями. Серед невинно закатованих були тисячі українців, росіян,

громадян інших національностей.

Усі 778 днів німецької окупації в Києві тривали розстріли і насильства. Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії.

Убитих під час каральних акцій Другої світової війни пом’янули і в Чудейському ліцеї №2. На мітінгу булиа присутня - заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко, яка поклала квіти до пам’ятника жертвам Голокосту, що на території нашого ліцею.

1941 року тут було розстріляно 634 євреїв, які проживали у Чудеї, Красноїльську, Старій Красношорі та Буденці. Тіла скинули у п'ять ям і закидали землею.То ж на території нашого ліцею знаходиться одна з Братських могил мирних жителів єврейської національності, яких у роки Другої світової війни зігнали з навколишніх населених пунктів і розстріляли

«Знищення євреїв під час Другої світової війни належить до трагедій світового масштабу. Наша пам'ять про ці безчинства жива. І вона допоможе не допустити повторення подібних злочинів, коли мільйони невинних людей стали жертвами політичної ідеології», – зауважила Ірина Ісопенко.

Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Але це не тільки трагедія минулої війни, це - урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо запобігати насильству та берегти мир.



Великий Боже, ми з твоєї згоди

Проходимо дорогу в Бабин Яр,

Де смертю ти поєднуєш народи,

Щоб зберегти життя й свободи дар.

16 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page