top of page

До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

З 20 по 24 лютого 2023 року в Чудейському ліцеї №2 проходить Тиждень вшанування вічної світлої пам’яті жертв страшних подій лютого 2014 року в Україні «Зав’яжи стрічку Пам’яті на честь Героїв» ( до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні )



Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013–2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів.

Революція гідності є однією з наймасштабніших подій у новітній історії України, результатом якої стало повалення режиму проросійського президента Віктора Януковича та відновлення європейського курсу розвитку України. Однак у боротьбі за права людини та громадянина, демократію і свободу українці заплатили високу ціну – 107 загиблих Героїв Небесної Сотні.

Серед них – представники різних професій, віку та статей, які приїхали з різних куточків України й навіть з-за кордону. Наймолодшому із загиблих, Назарієві Войтовичу, було лише 17 років, а найстаршому учаснику Революції гідності Іванові Наконечному – 82 роки.

У день пам’яті про подвиг Героїв вчителі радять говорити з учнями про те, що “ми не маємо права опускати руки тоді, коли їх не опустили ті, хто були до нас”. Однак, замість скорботного заходу, присвяченому загиблим учасникам Революції гідності, варто ставити акцент на мотивації та вірі. Варто приділити увагу саме подвигу Героїв Небесної Сотні. Те, за що вони боролися недаремно, бо врахувавши їхні ідеї та уроки, сьогодні нове покоління продовжує боротьбу.

Звісно, тема Революції гідності досить складна для учнів початкової школи, а вивчають на історії її лише в 11 класі. Але в рамках виховного процесу про подвиг Героїв Небесної Сотні мають знати всі учні,тому слід підібрати матеріал, який відповідає віковим особливостям учнів саме Вашого класу. Також у час повномасштабного вторгнення росії в Україну важливо враховувати й психологічні особливості дітей та їхній емоційний стан. Тим паче якщо в класі є діти ВПО, або ті, які пережили трагічну подію. Тому слід ретельно підбирати матеріали до уроку, наприклад, не показувати гострі відеосюжети, фото зі сценами прямого насильства, щоби психологічно не травмувати дітей.

Під час підготовки до заходів рекомендуємо скористатись інформаційними матеріалами Українського інституту національної пам’яті та відеороликами, які розроблено у рамках конкурсу соціальних відеороликів «Ангели небесного легіону». Матеріали розміщено за посиланнями:


Презентация Герої не вмирають
.ppt
Download PPT • 44.90MB

Небесна сотня
.pptx
Download PPTX • 1.99MB

Всі учні нашого закладу долучаються до десятої всесвітньої «тихої» акції «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні і усього Небесного воїнства.



Щороку українці у всьому світі створюють тисячі витинанок із білого паперу, які символізують загиблих за Україну і нашу спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою.

Ось посилання на відео виготовлення "Ангелів пам’яті»



31 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page