top of page

Про річницю повномасштабного російського військового вторгнення в Україну


24 лютого 2023 року виповнюється один рік від початку злочинного повномасштабного російського вторгнення в Україну, що мало на меті у черговий раз не тільки упокорити Україну, але і стерти з лиця землі саму українську ідентичність.

Однак факт російської навали, що остаточно зірвала світовий порядок, суттєво прискорив консолідацію української нації на засадах захисту рідної землі, самобутньої української культури, цінностей свободи, демократії, прав людини і громадянина як важливих маркерів нашої європейськості. Ми, українці, вистояли й продемонстрували волю перемогти ворога, довели спроможність протистояти російській військовій агресії, об’єднавши зусилля держави та суспільства у лавах Збройних сил України, Національної гвардії України, територіальної оборони, масового волонтерського руху в Україні та за кордоном, що дали гідну відсіч історичному ворогу Української державності – московському імперіалізму.

Ми створили світову коаліцію демократичних держав, що надають нам суттєву допомогу та підтримку у боротьбі із силами пітьми, які уособлюють новітні московські імперці. Сьогодні лінія розмежування між європейською демократією і новітнім варіантом тоталітаризму – рашизмом проходить по лінії українсько-російського військового зіткнення.

Рекомендуємо для використання у роботі з учнями, педагогічною та батьківською громадськістю інформаційно-методичні матеріали, розроблені Українським інститутом національної пам’яті до річниці початку повномасштабної війни підготував інформаційні матеріали «Вистояли –

Переможемо!», які розміщені на сайті УІНП за покликанням:



Вдячні за співпрацю та підтримку.



В.о. директора Наталія КУРИШ

23 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page